14:45 / 02.03.2022.

Autor: HRT

Vrijeme je za jazz: Sophisticated swing, Žan Tetičkovič i Jazz orkestar HRT-a

Vrijeme je za jazz

Vrijeme je za jazz

Foto: HTV / HRT

U nedjelju, 6. ožujka, na Trećem programu u 18:45 slijedi emisija Vrijeme je za jazz: Sophisticated swing, Žan Tetičkovič i Jazz orkestar HRT-a.

Jazz orkestar HRT-a je u prosincu prošle godine ugostio bubnjara i skladatelja Žana Tetičkoviča s njegovim autorskim programom naslova Sophisticated Swing kojim se predstavio u trostrukoj ulozi bubnjara, skladatelja i aranžera. Bila je to ujedno inauguracija novoga zagrebačkog klupskog prostora, Peti kupe.

Naziv za projekt došao je od istoimenog albuma Cannonballa Adderleyja na kojemu pokojni veliki bubnjar Jimmy Cobb svira maestralno, a Žan Tetičkovič mu odaje počast vlastitim aranžmanima i orkestracijom triju skladbi s albuma - Wabash, The Spring is Here i Cobbweb. Ostalih pet skladbi s programa Tetičkovičevo su autorsko djelo, a sve su ovom prigodom premijerno izvedene: Howdy Rowdy, Roglič Tokyo, The New York I Used to Know, After Hours, Good Vibes -"The Charleston Closing".

Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec, a redatelj Siniša Bulajić.

Emisiju na području RH pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Posjetite i facebook stranicu VrijemeJeZaJazz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!