Vrisak – festival autora i sajam knjiga

06.09.2023.

16:40

Autor: HRT


"Vrisak" predstavlja najznačajniju domaću i regionalnu književnost, a publika će imati priliku saznati nešto više o novim knjigama Damira Karakaša, Slobodana Šnajdera, Stipe Božića, Tvrtka Jakovine, Velibora Čolića, Marine Šur Puhlovski, Gorana Gerovca, Emira Imamovića Pirkea, Zorana Ferića, Dore Šustić, Milana Majerovića-Stilinovića… 

Jedan od programa je pretpremijerno čitanje iz dugo očekivanih knjiga, a ove će godine čitati beogradski pisac Srđan Valjarević koji je nakon dva desetljeća napisao nastavak svog kultnog romana "Komo".

U posljednje vrijeme pojavio se niz zapaženih djela i projekata riječkih umjetnika pa je taj dio programa posebno bogat. Predstavit će se: Igor Beleš, Tea Tulić, Nikola Petković, Eva Simčić, Laura Marchig, Enver Krivac, Sebastian Kukavica, Dora Šustić, Maja Marchig, Andrea Žic Paskuči, Damir Stojnić…

Festival Vrisak - kronike ne propustite 13., 15. i 17. rujna na Trećem programu u večernjem terminu.

Tu je i dodjela V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman i još mnogo razloga da budete s nama i osjetite bar dio atmosfere 16. Vriska.

Urednica je Koraljka Kirinčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!