Vrtlarica: Romantična jesen

03.01.2022.

17:58

Autor: HRT

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Foto: Vrtlarica / 10. sezona

U ovo turbulentno vrijeme ideja vrta postala je svojevrsni simbol opuštanja, mira i otklona od izazova koje donosi svakodnevica. Neki su već odavno upoznali dobrobiti vrtlarstva, a neki tek sanjaju o prilici da se jednoga dana i sami okušaju u uzgoju biljaka. Kako god bilo, nova znanja, iskustva i inspiracija uvijek su dobrodošli. Stoga vas pozivamo da i ove zime pogledate novih 12 nastavaka 10., jubilarne sezone serije Vrtlarica kroz koju vas vodi Kornelija Benyovsky Šoštarić. Prva epizoda na rasporedu je u subotu 15. siječnja u 9:45 na Drugom.

video thumb

Godina je bila teška, s višestrukim toplinskim valovima koji su tijekom ljeta doveli do sušenja mnogih vrtova. Unatoč izazovima, Kornelijin je vrt do kraja sezone ostao plodan i prepun života i tako pokazao sve prednosti organskog načina uzgoja. Klima se promijenila, i vrijeme je da napokon neke stare zablude ostavimo u prošlosti. Jedino tako uzgoj hrane možemo održati bez štete za prirodu i ljudsko zdravlje. A o svemu tome, uz mnoštvo korisnih savjeta, doznajte više u Vrtlarici. 

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Foto: Vrtlarica / 10. sezona

1. epizoda: Romantična jesen

Jesen je romantično doba u vrtu. Vrtlarska je sezona pri kraju i više se nikamo ne žurimo. Sve je nekako smirenije, bez obzira na količinu posla. To je doba kada polako pospremamo svoje vrtove i uživamo u svemu onome što smo mjesecima stvarali. U romatičnim prizorima jeseni uživajte uz Vrtlaricu.

video thumb

Autorica i voditeljica je Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Snimatelj i montažer Nino Šoštarić.

Urednica je Danijela Grgić.

Produkcija: Tustika d.o.o. za HRT, 2021.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!