Vuk samotnjak

10.12.2021.

09:00

Autor: HRT

Subota, 25. prosinca na Drugom

Subota, 25. prosinca na Drugom

Foto: Vuk samotnjak / film

Vuk samotnjak, hrvatski film za djecu, ne propustite u subotu, 25. prosinca, na Drugom programu u 11:30.

Dječak u planini nađe velikog psa sličnog vuku i sprijatelji se s njim. Međutim, seljani vjeruju da je riječ o opasnom vuku samotnjaku i da ga treba ubiti. Dječak zbog toga strahuje za svog ljubimca. Kriomice mu nosi hranu u planinu. Pas ga jednom čak spasi od vuka. No, hajka počinje, jer seljaci vjeruju da je taj samotnjak poklao ovce u jednom toru...

Ovaj popularni film Obrada Gluščevića (Lito vilovito, Čovik od svita, Goli čovik) osvojio je Srebrnu arenu i Jelena na pulskom festivalu 1972., a iste godine osvojio je i nagrade na više međunarodnih festivala: nagradu kinematografskih pisaca u Gijonu, prvu nagradu dječjeg žirija u Teheranu, nagradu španjolskog dječjeg centra Jovellanos '72, nagradu za najbolji igrani film u Damasku i nagradu Chauette u Bruxellesu.

U filmu glume Slavko Štimac, Željko Mataija, Ivan Štimac, Boro Ivanišević, Smiljan Čičić, Edo Peročević. Scenaristi su Stjepan Perović i redatelj Obrad Gluščević.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!