W. A. Mozart: Čarobna frula - opera u kamenolomu 2019., snimka

17.09.2022.

13:25

Autor: HRT

W. A. Mozart: Čarobna frula - opera u kamenolomu 2019.

W. A. Mozart: Čarobna frula - opera u kamenolomu 2019.

Foto: promo / promo

Na ljetnom festivalu Opera u kamenolomu 2019. u središtu pozornosti bila je Čarobna frula W. A. Mozarta. Zvijezda produkcije bio je Max Simonischek koji je ulogom Papagena obilježio svoj operni debi. A redatelji, Carolin Pienkos i njezin muž Cornelius Obonya, tom su prilikom prvi put nastupili na nadasve dojmljivoj pozornici pod vedrim nebom u bivšem kamenolomu iz rimskog doba. Snimku emitiramo u nedjelju, 25. rujna, u 21:30 na Trećem.  

Jedinstveni stjenoviti krajolik Kamenoloma svete Margarete pruža spektakularnu i istodobno bajkovitu kulisu za Mozartovu parabolu o ljubavi i razumu uz sudjelovanje Orkestra Budimpeštanskog filharmonijskog društva i Zbora Filharmonije iz Beča.

Solisti su Luke Stoker (Sarastro), Danae Kontora (Kraljica noći), Attilio Glaser (Tamino), Ana Maria Labin (Pamina), Max Simonischek (Papageno), a dirigent je Karsten Januschke.

Snimku opere The Magic Flute, Oper im Steinbruch odabrala je Mira Vočinkić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!