What's up Israel

13.03.2023.

21:04

Autor: HRT

Ponedjeljak u udarnom terminu na Prvom rezerviran je za posljednji nastavak nove dokumentarne serije autora Gorana Milića What's up Israel. Kako se u Izraelu odnose prema osobama s invaliditetom, pa i prema Goranu Miliću kojem su u nekim danima snimanja zatrebala kolica saznajte u šestoj epizodi koju prikazujemo 20. ožujka u 20:15.

U Haifi smo posjetili najveću atrakciju grada, Bahajske vrtove, i saznali kakva je ta religija podrijetlom iz Irana, a sa sjedištem u Haifi. Saznali smo i što je hutzpa koja je često i model izraelskog ponašanja i stava, koji nekima izgleda kao drskost, a Izraelci ga tumače potrebom današnjeg vremena.

Posjetili smo i najveću tržnicu u Jeruzalemu koja je i jedna od najvećih turističkih atrakcija Izraela. Proveli smo jedno popodne s izraelskim vojnicima, a i saznali smo da je Izrael jedan od najvećih uvoznika neobrađenih dijamanata i izvoznika obrađenih te da izvoz dijamanata čini oko 20% ukupnog izraelskog izvoza.

Ponedjeljak, 20. ožujka na Prvom

Ponedjeljak, 20. ožujka na Prvom

Foto: What's up Israel / dokumentarna serija

Redateljica serije je Sandra Basso, snimatelj Igor Dropuljić, montažeri Ida Slavić, Luka Tokić i Danijel Brlas, direktor fotografije Marjan Živić, a producentica Vesna Banović.

Epizodu, osim na HTV1, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci HRTi-ja dostupni su i emitirani nastavci dokumentarne serije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!