Svjetski rat Z

27.09.2021.

12:37

Autor: HRT

Petak, 8. listopada na Prvom

Petak, 8. listopada na Prvom

Foto: Svjetski rat Z / film

Akcijski horor s megapopularnim Bradom Pittom u naslovnoj ulozi, Svjetski rat Z (World War Z), prikazujemo u petak 8. listopada u 20:15 na Prvom programu.

Kad s obitelji zaglavi u prometnoj gužvi, bivši istražitelj UN-a Gerry Lane posumnja da to nije običan prometni čep. Njegove sumnje su potvrđene kad odjednom u gradu zavlada kaos. Smrtonosni virus koji se širi jednim ugrizom pretvara zdrave ljude u bezumno zvjersko zlo.

Čini se da će pandemija zahvatiti cjelokupno čovječanstvo dok Gerry vodi svjetsku istragu tražeći izvor zaraze i, uz nešto sreće, način da zaustavi njezino širenje...

Film je osvojio nagradu Saturn u kategoriji najboljeg trilera, a u njemu, uz Pitta, glume i Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Matthew Fox, Ludi Boeken, Fana Mokoena, David Morse...

Petak, 8. listopada na Prvom

Petak, 8. listopada na Prvom

Foto: Svjetski rat Z / film

Scenaristi su Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard i Damon Lindelof, a ostvarenje iz 2013. godine režirao je Marc Forster.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!