Zadar: More

04.05.2022.

14:18

Autor: Komunikacije HRT-a

Zadar: More

Zadar: More

Foto: HTV / HRT

More, jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) ove nedjelje, 8. svibnja, emitira se iz HRT-ovog centra Zadar. Emisija je na rasporedu na Prvom programu (HRT-HTV1) u 13:20. 

Ove nedjelje vodimo vas u Istru, u malo ribarsko mjesto Fažana nadomak Brijuna. Upoznajemo vas s ribaricama koje čuvaju tradiciju, reći ćemo vam samo da je riječ o fažanskom zaštitnom znaku: sardeli.

Rijetkima je poznat podatak da je upravo na Jadranu, točnije na otoku Hvaru u Grapčevoj špilji, pronađen komadić keramike za koji znanstvenici tvrde da je najstariji (3500. pr. Kr.) prikaz broda u Europi. Drvena ljepotica iz naše priče nije baš toliko stara, no ni stoti rođendan nije zanemariva obljetnica.  

Već 40 godina Split čeka na akvarij. Koliko je blizu realizacija?

Dragon boat club Zadar, prvi je takav ženski klub u Hrvatskoj. Većina članica preživjela je rak dojke, vole more i uživaju u veslanju i druženju. Nedavno su od Kajakaškog saveza iz Zagreba dobile brod na posudbu, pa sada vrijedno treniraju i spremaju se za natjecanja. 

Koliko je vas doživjelo uloviti zubaca (latinski:dentex dentex) od 6 kilograma? Išli smo na more s majstorom i doživjeli nezaboravno iskustvo.  

Urednik emisije je Ante Kolanović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Nedjelja, 8. svibnja na Prvom

Nedjelja, 8. svibnja na Prvom

Foto: Zadar: More / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!