Zadar: More

04.05.2022.

14:18

Autor: Komunikacije HRT-a

Zadar: More

Zadar: More

Foto: HTV / HRT

More, jedna od najdugovječnijih i najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) ove nedjelje, 8. svibnja, emitira se iz HRT-ovog centra Zadar. Emisija je na rasporedu na Prvom programu (HRT-HTV1) u 13:20. 

Ove nedjelje vodimo vas u Istru, u malo ribarsko mjesto Fažana nadomak Brijuna. Upoznajemo vas s ribaricama koje čuvaju tradiciju, reći ćemo vam samo da je riječ o fažanskom zaštitnom znaku: sardeli.

Rijetkima je poznat podatak da je upravo na Jadranu, točnije na otoku Hvaru u Grapčevoj špilji, pronađen komadić keramike za koji znanstvenici tvrde da je najstariji (3500. pr. Kr.) prikaz broda u Europi. Drvena ljepotica iz naše priče nije baš toliko stara, no ni stoti rođendan nije zanemariva obljetnica.  

Galerija
Nedjelja, 8. svibnja na Prvom , Foto: Zadar: More/HRT
Nedjelja, 8. svibnja na Prvom, Foto: Zadar: More/HRT

Već 40 godina Split čeka na akvarij. Koliko je blizu realizacija?

Dragon boat club Zadar, prvi je takav ženski klub u Hrvatskoj. Većina članica preživjela je rak dojke, vole more i uživaju u veslanju i druženju. Nedavno su od Kajakaškog saveza iz Zagreba dobile brod na posudbu, pa sada vrijedno treniraju i spremaju se za natjecanja. 

Koliko je vas doživjelo uloviti zubaca (latinski:dentex dentex) od 6 kilograma? Išli smo na more s majstorom i doživjeli nezaboravno iskustvo.  

Galerija
Nedjelja, 8. svibnja na Prvom, Foto: Zadar: More/HRT
Nedjelja, 8. svibnja na Prvom  , Foto: Zadar: More/HRT

Urednik emisije je Ante Kolanović.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja. 

Nedjelja, 8. svibnja na Prvom

Nedjelja, 8. svibnja na Prvom

Foto: Zadar: More / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!