17:02 / 07.04.2021.

Autor: HRT

Zagonetni planet: Krov Afrike

Utorak, 20. travnja na Prvom

Utorak, 20. travnja na Prvom

Foto: Zagonetni planet / dokumentarna serija

U utorak, 20. travnja na Prvom programu u 21:05 ne propustite 4. epizodu dokumentarne serije Zagonetni planet. Etiopske zaravni, dramatičan i ekstreman krajolik, dom je endemskim vrstama životinja. Pridružite se Davidu Schwimmeru u putovanju kroz vrijeme i otkrivanju tajne gelada - jedine preživjele skupine drevnih majmuna travojeda. I etiopskog vuka, predanog lovca na štakore i jednog od najrjeđih grabežljivaca u Africi. 

Zvuči impresivno? No kako te zadivljujuće životinje preživljavaju u tako ekstremnom okruženju i kako su onamo dospjele? Kako bismo riješili te tajne, moramo otputovati u jedno od geološki najburnijih mjesta na Zemlji.

I upoznati opake i lukave suparnike gelada. U tim neugodnim predjelima velikih nadmorskih visina moćne geološke sile stvaraju i razaraju, a opstanak ovisi o jedinstvu... i nadvladavanju suparnika.

Produkcija: NHNZ za Discovery Channel

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!