Zagonetni planet: Planine vatre i leda

31.03.2021.

15:27

Autor: HRT

Utorak, 13. travnja na Prvom

Utorak, 13. travnja na Prvom

Foto: Zagonetni planet: Planine vatre i leda / dokumentarna serija

U utorak, 13. travnja u 21:05 na Prvom programu prikazujemo 3. epizodu dokumentarne serije Zagonetni planet: Planine vatre i leda. Pridružite se Davidu Schwimmeru na vremenskom putovanju kroz Ande, planinski masiv koji spaja dva različita svijeta. 

Ledenu zemlju na pragu Antarktike, kojom vlada majstor prikradanja i usporenog kretanja - puma. A tri tisuće kilometara sjevernije nalazi se vatrena utvrda, gorska visoravan okružena vulkanima, načičkana otrovnim jezerima, kojom vlada feniks - kratkoljuni plamenac. No kako ta dva suprotna svijeta mogu biti na krajevima istog planinskog lanca i kako su ta bića postala vladarima tih negostoljubivih predjela? Nadamo se njihovu plesnom dvoboju!

 Od ledenjaka Patagonije do Suncem oprljenih solana Bolivije, putujemo kontinentima i milenijima kako bismo otkrili tajne nastanka gorja leda i vatre.

Produkcija: NHNZ za Discovery Channel

Odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!