Zagreb - Čučerje: Božićna misa, prijenos

15.12.2021.

10:02

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / -

U subotu, 25. prosinca, u 10 sati na Prvom pratite prijenos Božićne mise iz Čučerja.

Božić je najradosniji blagdan Božje ljubavi prema čovjeku, blagdan obitelji i mira jer se rodio Knez mironosni. Crkva ispovijeda da je Isus nerazdvojivo pravi Bog i pravi čovjek, Sin Božji. U vremenu je postao čovjek, naš brat, a da time nije prestao biti Bog, naš Gospodin. Utjelovljenjem se Sin Božji na neki način sjedinio sa svakim čovjekom.

Župa Pohoda BDM s istoimenom crkvom teško su pogođeno područje u potresu koji je 22. ožuua 2020. pogodio Zagreb. Više od 50 obiteljskih kuća mora se srušiti, a više od 150 kuća nije sigurno za život. Nadbiskupijski Caritas izašao je ususret brojnim nevoljnicima potrebitima pomoći uz brojne dobre duše donatora.

Dana 19. listopada 2020. započela je gradnja privremenog montažnog objekta za bogoslužja, na platou s istočne strane crkve. Projekt je izrađen na inicijativu Nadbiskupije, koja je dala financijsku potporu gradnji, uz potporu grada Zagreba, kao i potporu samih župljana.

Na Duhove je objekt bio gotov, a od rujna ove godine krenulo se s liturgijskim slavljima. Svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića iz montažne crkve župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju na kojem će se dogoditi blagoslov objekta predvodit će kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. Inače, upravitelj župe je vlč. Marko Torbar.

Urednik i komentator prijenosa je Dragutin Siladi. Redatelj je Davor Borić, a producent Draško Vrgoč.

Prijenos mise pratite i preko multimedijske usluge HRTi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!