Zagreb: Misa iz bazilike Presvetog Srca Isusova

08.12.2021.

21:30

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U nedjelju, 12. prosinca, na Prvom programu HTV-a u 10 sati prenosimo misu iz bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. 

Na treću nedjelju došašća misno slavlje iz Bazilike predvodit će p. Ivan Matić, župnik župe Srca Isusova u Zagrebu. Pjevat će Akademski zbor Palma predvođen mo. Franjom Klinarom. Orgulje će svirati mo. Ante Knešaurek.  

Prekrasna neobarokna Bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, izgrađena 1902. godine, središte je istoimene župe kojom upravljaju isusovci. Razoran potres koji je 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute pogodio Zagreb, nanio joj je velika oštećenja.

Dva polja svoda su se urušila, a preostala tri trebalo je srušiti miniranjem kako bi se stvorili sigurnosni uvjeti za njezinu restauraciju. To je i učinjeno 28. rujna 2021. Nakon toga krenulo se s obnovom koja uključuje više etapa.

Prva faza je gotova, a druga će biti postavljanje novih svodova i svega što je prijeko potrebno u sukcesivnoj obnovi odraditi. Bazilika je puštena u upotrebu i već se u njoj odvijaju nedjeljna i blagdanska slavlja.

Urednik i komentator prijenosa je Dragutin Siladi. Redatelj je Neven Mihael Dianežević, a producent Luka Zadravec.

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!