Zagreb - Pešćenica: Misa, prijenos

22.12.2021.

08:50

Autor: HRT

Nedjelja, 26. prosinca na Prvom

Nedjelja, 26. prosinca na Prvom

Foto: Zagreb - Pešćenica: Misa / HRT

U nedjelju, 26. prosinca na Prvom programu u 10 sati misno slavlje u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici predvodit će fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM u zajedništvu sa subraćom i vjernicima župe.

Prva nedjelja poslije Božića posvećena je blagdanu Svete obitelji Isusa, Marije i Josipa. U sveopću Crkvu uveden je 1893. na poticaj katolika iz Kanade.

Za Hrvatsku to je i Dan iseljenika, a na razini sveopće Crkve to je i Svjetski dan selilaca i izbjeglica. Dominikanci završavaju s jubilarnom godinom proslave 800. obljetnice rođenja za nebo sv. Dominika i osam stoljeća od njihova dolaska na naše prostore.

Ove dvije proslave, uključujući i radost Božića koji traje, objedinit će se u veliku svečanu euharistijsku proslavu koja će se dogoditi na zagrebačkoj Pešćenici, u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića. 

Urednik i komentator Dragutin Siladi, organizator Luka Zadravec, redatelj Neven-Mihael Dianežević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!