15:04 / 08.02.2021.

Autor: HRT

Zagreb: Stepinčevo – misa

Srijeda, 10. veljače na Drugom

Srijeda, 10. veljače na Drugom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U srijedu 10. veljače u 17 sati na Drugom programu prenosimo euharistijsko slavlje ispred zagrebačke katedrale Uznesenja BDM nastradale u potresu.

Uzoran pastir Božjeg naroda i neustrašiv zastupnik Božjih i ljudskih prava, zagrebački nadbiskup bl. Alojzije Stepinac osuđen je u nemilom vremenu komunizma na montiranom političkom procesu jer nije htio osnovati narodnu crkvu odvojenu od Rima, na 16 godina zatvora s prisilnim radom. 

Papa Pio XII. imenovao ga je 12. siječnja 1953. kardinalom. Umro je na glasu svetosti i mučeništva u Krašiću, 10. veljače 1960. Sveti papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim u Mariji Bistrici, 3. listopada 1998. Crkva u Hrvata u iščekivanju je njegova proglašenja svetim. 

HTV će prenositi euharistijsko slavlje ispred zagrebačke katedrale Uznesenja BDM nastradale u potresu, koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit. 

Komentator i urednik prijenosa je Dragutin Siladi, redatelj Neven Mihael Dianežević, organizator Luka Zadravec, a producent Draško Vrgoč

Prijenos osim na HTV2 pratite i na Prvom programu Hrvatskoga radija te preko multimedijske usluge HRTi


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!