Zagrebačke priče vol. 3

20.10.2021.

14:55

Autor: HRT

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Foto: Zagrebačke priče 3 / omnibus

Hrvatski omnibus od šest kratkometražnih filmova čiji su zapleti vezani uz neki nacionalni praznik, ne propustite u četvrtak, 4. studenoga, u 21 sat na Drugom programu HTV-a.

video thumb

Dan otpora

Snimljeno prema kratkoj priči Roberta Perišića "Nema Boga u Susedgradu". Dva zgubidana odluče za Praznik rada posjetiti starog prijatelja koji je nedavno postao otac.

Praznik demokracije

Praznik demokracije počiva na premisi da genijalca od luđaka dijeli samo dlaka, građane od podanika volja, hrabrost i prilika, a prati četvero ljudi koji su prisiljeni birati između onoga što je ispravno i spašavanja vlastite kože.

U ostvarenju redatelja Petra Oreškovića glume Franjo Džimi Jurčec, Tihana Lazović, Pjer Meničanin, Slavica Knežević, Enes Vejzović, Miroslav Končevski. Direktor fotografije je Mak Vejzović, a montažerka Ana-Marija Sremec.

Na Tri kralja

Na Tri kralja prati mladu ženu koja dolazi u posjet majci. Posjet u njoj budi sjećanja na tri misteriozna muškarca.

U ulogama nastupaju Judita Franković, Ksenija Marinković, Petra Tvrdeić, Dejan Krivačić, Zlatan Zuhrić. Scenarij i režiju potpisuje Vlatka Vorkapić. Montažer je Marin Juranić, a direktor fotografije Dragan Markovil.

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Foto: Na Tri kralja / film

Goranova ulica

Na Veliku Gospu djevojčica Lana upoznaje dječaka iz obližnje ulice koji dane provodi gledajući kroz prozor. Kroz zajedničku igru otkrit će se tajna zbog koje će Lana preispitati svoj odnos prema Bogu, životu i sebi.

U uratku glume Mia Rendić, Juraj Čižić, Anđela Ramljak, Asja Jovanović, Zrinka Pavia, Anđelko Antić Blažević. Scenarist i redatelj je Matija Vukšić. Direktor fotografije je Raul Brzić, a montažer Vladimir Gojun.

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Foto: Goranova ulica / film

Munja

Munja se odvija na 1. maj, praznik koji je Bruni i Ivi posebno težak. Uz to što oboje moraju raditi, netko im ukrade bicikl, njihovo jedino prijevozno sredstvo.

Ostvarenje je režirao Radislav Jovanov Gonzo prema scenariju Jasne Žmak. Uloge imaju Jelena Lopatić, Jerko Marčić, Mate Gulin. Direktor fotografije je Danko Vučinović, a montažerka Anita Jovanov.

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Foto: Munja / film

Orah

Gubitak i kolotečina natjeraju glavni lik da se zatvori u čahuru. No onda jedna apsurdna situacija uzrokuje izljev emocija. U ulogama su Živko Anočić, Lucija Šerbedžija, Zvonimir Jurić, Filip Nola, Lana Barić. Scenarist i redatelj je Danilo Šerbedžija, direktor fotografije Danko Vučinović, a montažer Jan Klemsche.

Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur.

Produkcija: Propeler Film, koprodukcija: Alka film, Zagreb Film Festival, 2015.

Urednica je Lada Džidić.

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Četvrtak, 4. studenoga na Drugom

Foto: Orah / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!