13:02 / 09.09.2021.

Autor: HRT

Zakon i red: Odjel za žrtve

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Foto: Zakon i red: Odjel za žrtve / serija

U ponedjeljak, 20. rujna na Drugom programu u 23:20 pogledajte 1. epizodu dvadesete sezone serije Zakon i red: Odjel za žrtve. Pred nama je 20. sezona najdugovječnije dramske serije koja se prikazuje na malim ekranima, "Zakon i red: Odjel za žrtve", čiji je autor Emmyem nagrađeni producent Dick Wolf. Radnja ove napete i emocijama nabijene serije iz NBC-jeve franšize "Zakon i red" prati život i rad detektiva elitnoga njujorškog Odjela za žrtve, koji istražuju slučajeve silovanja, zlostavljanja djece i obiteljskog nasilja.

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Foto: Zakon i red: Odjel za žrtve / serija

Poručnica Olivia Benson (M. Hargitay) vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega i svačega. Veoma je empatična i poslu pristupa sasvim profesionalno. Istodobno se bori s teškom prošlosti i kao majka maloga djeteta strepi pred budućnosti, što utječe na njezin pristup žrtvama i počiniteljima zločina.

Narednik Odafin Fin Tutuola (Ice T) Bensoničin je zamjenik, poznat po svojem britkom humoru i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama. Detektivka Amanda Rollins (Kelli Giddish) predanim se radom dokazala u Odjelu, ali i dalje se iz dana u dan hvata ukoštac s problemima s kojima se susreće na poslu. Detektiv Dominick Sonny Carisi (Peter Scanavino) u ekipu unosi svježinu i osebujni pristup istragama. Pomoćnik okružnog tužioca Peter Stone (Philip Winchester) u Odjel za žrtve prešao je iz čikaškog Odjela za ubojstva kako bi učio od najboljih i održao očevu baštinu.

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Ponedjeljak, 20. rujna na Drugom

Foto: Zakon i red: Odjel za žrtve / serija

Glumci koji gostuju u seriji već niz godina dobivaju razna priznanja. Nagradu Emmy u kategoriji najbolje gostujuće glumice u dramskoj seriji osvojile su Ann-Margret (2010.), Ellen Burstyn (2009.), Cynthia Nixon (2008.), Leslie Caron (2007.) i Amanda Plummer (2005.). Od nominiranih glumaca treba izdvojiti Brendu Blethyn, Carol Burnett, Robina Williamsa, Marciu Gay Harden, Angelu Lansbury, Marlee Matlin, Mare Winningham, Barbaru Barrie, Marthu Plimpton, Jane Alexander i Tracy Pollan.

Franšiza "Zakon i red" i danas privlači gledatelje, a "Odjel za žrtve" otkupilo je više od 250 televizijskih kuća iz cijeloga svijeta.

1. epizoda: Tinejdžer Sam Conway ima dokaze da je silovan, ali ne želi reći tko je počinitelj. Za to vrijeme, Benson i Rollins u život unose promjene.

Uloge tumače Mariska Hargitay (poručnica Olivia Benson), Ice-T (narednik Odafin Fin Tutuola), Kelli Giddish (detektivka Amanda Rollins), Peter Scanavino (detektiv Dominick Sonny Carisi), Philip Winchester (tužilac Peter Stone).

Autor Dick Wolf, izvršni producenti Dick Wolf, Alex Chapple, Michael Chernuchin, Julie Martin, Mariska Hargitay, Arthur Forney i Peter Jankowski, odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!