Zakon i red: Odjel za žrtve

30.12.2020.

08:44

Autor: HRT

Detektivi elitnoga njujorškog Odjela

Detektivi elitnoga njujorškog Odjela

Foto: Zakon i red: Odjel za žrtve / serija

Od ponedjeljka do srijede na Drugom programu HTV-a u kasnovečernjem terminu pratite posljednje epizode 20. sezone najdugovječnije dramske serije koja se prikazuje na malim ekranima, Zakon i red: Odjel za žrtve, čiji je autor Emmyem nagrađeni producent Dick Wolf.

Radnja ove napete i emocijama nabijene serije iz NBC-jeve franšize "Zakon i red" prati život i rad detektiva elitnoga njujorškog Odjela za žrtve, koji istražuju slučajeve silovanja, zlostavljanja djece i obiteljskog nasilja.

Poručnica Olivia Benson (Mariska Hargitay) vršiteljica je dužnosti zapovjednice Odjela i iskusna veteranka koja se u karijeri nagledala svega i svačega. Veoma je empatična i poslu pristupa sasvim profesionalno. Istodobno se bori s teškom prošlosti i kao majka maloga djeteta strepi pred budućnosti, što utječe na njezin pristup žrtvama i počiniteljima zločina.

Narednik Odafin Fin Tutuola (Ice T) Bensoničin je zamjenik, poznat po svojem britkom humoru i dugogodišnjem radu na tajnim zadacima, zbog čega je idealni partner svim svojim kolegama. Detektivka Amanda Rollins (Kelli Giddish) predanim se radom dokazala u Odjelu, ali i dalje se iz dana u dan hvata ukoštac s problemima s kojima se susreće na poslu. Detektiv Dominick Sonny Carisi (Peter Scanavino) u ekipu unosi svježinu i osebujni pristup istragama. Pomoćnik okružnog tužioca Peter Stone (Philip Winchester) u Odjel za žrtve prešao je iz čikaškog Odjela za ubojstva kako bi učio od najboljih i održao očevu baštinu.

Glumci koji gostuju u seriji već niz godina dobivaju razna priznanja. Nagradu Emmy u kategoriji najbolje gostujuće glumice u dramskoj seriji osvojile su Ann-Margret (2010.), Ellen Burstyn (2009.), Cynthia Nixon (2008.), Leslie Caron (2007.) i Amanda Plummer (2005.). Od nominiranih glumaca treba izdvojiti Brendu Blethyn, Carol Burnett, Robina Williamsa, Marciu Gay Harden, Angelu Lansbury, Marlee Matlin, Mare Winningham, Barbaru Barrie, Marthu Plimpton, Jane Alexander i Tracy Pollan.

Franšiza "Zakon i red" i danas privlači gledatelje, a "Odjel za žrtve" otkupilo je više od 250 televizijskih kuća iz cijeloga svijeta.

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.

Autor serije je Dick Wolf, izvršni producenti su Dick Wolf, Alex Chapple, Michael Chernuchin, Julie Martin, Mariska Hargitay, Arthur Forney i Peter Jankowski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!