11:57 / 27.03.2021.

Autor: HRT

Zanimanje: Kraljica - Španjolska kraljica Letizia

Nedjelja, 11. travnja na Prvom

Nedjelja, 11. travnja na Prvom

Foto: Zanimanje: Kraljica / dokumentarna serija

Tri kraljice: Letizia od Španjolske, Matilda od Belgije i Maxima od Nizozemske. Što rade cijeli dan? Ustavi njihovih zemalja suprugama okrunjenih državnih poglavara ne dodjeljuju nikakvu službenu funkciju. Pa ipak, njihova je uloga važna. Kako se one služe svojim manevarskim prostorom? Ekipa serije, s čijim prikazivanjem počinjemo u nedjelju 11. travnja u 21:10 na Prvom, godinu dana je pratila i promatrala te tri kraljice pri njihovim obvezama. Tako su nastale snimke izbliza koje pokazuju da one svoju funkciju shvaćaju kao zanimanje i poziv.

video thumb

1. epizoda: Španjolska kraljica Letizia

Španjolcima je Letizia bila poznata kao voditeljica informativne emisije. Nakon udaje za kralja Filipa počeo je za nju posve novi život. Bivšoj novinarki nipošto se ne sviđa puka reprezentacija. Letizia želi biti kraljica s profesionalnim ambicijama i vlastitim djelovanjem. Njezine su teme zdravlje, obrazovanje i ženska prava.

Otvoreno pokazuje jasno stajalište. Posjeti, putovanja, govori, sve to priprema sama za vlastitim pisaćim stolom. Ovo je prvi film snimljen o novoj španjolskoj kraljici.

Dokumentarnu seriju Profession: Queen odabrala je Mira Vočinkić.

Nedjelja, 11. travnja na Prvom

Nedjelja, 11. travnja na Prvom

Foto: Zanimanje: Kraljica / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!