08:22 / 23.03.2022.

Autor: HRT

Zanimanje: Kraljica - Nizozemska kraljica Maksima

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Foto: Zanimanje: Kraljica / dokumentarna serije

Tri kraljice: Letizia od Španjolske, Matilda od Belgije i Maksima od Nizozemske. Što rade cijeli dan? Ustavi njihovih zemalja suprugama okrunjenih državnih poglavara ne dodjeljuju nikakvu službenu funkciju. Pa ipak, njihova je uloga važna. Kako se one služe svojim manevarskim prostorom? Ekipa serije, čiju posljednju 3. epizodu prikazujemo u četvrtak, 7. travnja, u 20:05 na Drugom, godinu dana je pratila i promatrala te tri kraljice pri njihovim obvezama. Tako su nastale snimke izbliza koje pokazuju da one svoju funkciju shvaćaju kao zanimanje i poziv. Ova epizoda pripovijeda o Maksimi od Nizozemske.

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Četvrtak, 7. travnja na Drugom

Foto: Zanimanje: Kraljica / dokumentarna serija

Ovaj je posao kao stvoren za Maksimu. Prva dama Nizozemske majka je troje djece i posebna izaslanica Ujedinjenih naroda za financijsku uključenost i razvoj. Kao diplomirana ekonomistica zauzima se za to da siromašni dobiju pristup financijskim uslugama, zaštiti potrošača te bolju financijsku naobrazbu.

Kraljica se diljem svijeta sastaje s moćnicima kako bi promicala svoju temu. Njezin je dnevni raspored vrlo gust, nijedan joj dan nije isti.

Dokumentarnu seriju Profession: Queen odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!