14:36 / 21.12.2021.

Autor: HRT

Zarobljeni u raju

Subota, 1. siječnja na Drugom

Subota, 1. siječnja na Drugom

Foto: Zarobljeni u raju / film

U subotu, 1. siječnja, na Drugom programu u 22:15 prikazujemo film Zarobljeni u raju. Američki filmski vodič Variety duhovito je primijetio da je komedija jedini film u kojem su saonice Djeda Mraza gonjene policijskim patrolnim automobilom. I, uistinu, to najbolje ilustrira film. 

Oskarovac Nicholas Cage doista je smiješan u ulozi nesposobnoga kriminalca, pogotovo u društvu dvojice tupavih kradljivaca, od kojih je jedan samouvjeren i misli da je genij, a drugi je po prirodi kleptoman. Očito je glavna redateljeva namjera bila obnoviti ideju dobrote i poštenja kao univerzalnih vrijednosti, kao kod klasika Franka Capre iz tridesetih i četrdesetih godina.

Subota, 1. siječnja na Drugom

Subota, 1. siječnja na Drugom

Foto: Zarobljeni u raju / film

Iako je u biti pošten, Billu ovaj put nije uspjelo oduprijeti se svojoj braći kradljivcima, Daveu i Alvinu. Kad shvate da mogu s lakoćom opljačkati banku u jednom malom mjestu, jedini problem koji još moraju riješiti jest kako pobjeći iz mjesta prije nego što počne snježna oluja. Nakon maskiranog prepada na banku, počinju lutati gradićem s ukradenim plijenom, no sve su više dirnuti dobrotom građana koji ih svojim postupcima navode da se promijene...

Uloge u filmu TRAPPED IN PARADISE iz 1994. godine tumače Nicholas Cage, Richard B. Shull, Jon Lovitz, Dana Carvey, Jack Heller, Florence Stanley. Redatelj i scenarist je George Gallo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!