15:35 / 17.04.2021.

Autor: HRT

Zasjeda u Borovu Selu

Nedjelja, 2. svibnja na Prvom

Nedjelja, 2. svibnja na Prvom

Foto: Zasjeda u Borovu Selu / dokumentarni film

U nedjelju, 2. svibnja na Prvom programu u 21:10 ne propustite dokumentarni film Zasjeda u Borovu Selu. Tko je i zašto poslao hrvatske redarstvenike u klopku, saznajte u filmu "Zasjeda u Borovu Selu" o nikad do kraja ispričanoj priči o zločinu s početka Domovinskog rata.

video thumb

U noći s 1. na 2. svibnja 1991. u Borovu Selu četnici zarobljavaju dvojicu osječkih policajaca. Idući dan njihovi kolege dobivaju zapovijed osloboditi ih. Dolaze u središte sela i upadaju u unaprijed dobro pripremljenu neprijateljsku zasjedu. U borbi za goli život probijaju se do Mjesne zajednice ne bi li konačno oslobodili dvojicu svojih kolega. U tom proboju ginu dvanaestorica hrvatskih redarstvenika. Ali njihovih kolega više nema u selu. 

Scenarij potpisuje Borna Marinić, režiju Miljenko Manjkas, montažu Mehmed Asan.

Produkcija: Alfa d.o.o.

Glazbu potpisuje Alfi Kabiljo, direktor fotografije je Filip Starešinić, a producentica Danijela Vusić.

Dokumentarni film na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci spomenute usluge je i dostupan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!