09:11 / 02.03.2021.

Autor: HRT

Zašto dama sjedi sama?

Ponedjeljak, 8. ožujka na Trećem

Ponedjeljak, 8. ožujka na Trećem

Foto: Zašto dama sjedi sama? / dokumentarac

U ponedjeljak 8. ožujka na Trećem u 20:05 pogledajte dokumentarni film Zašto dama sjedi sama? Priča je to o sve većem broju djevojaka koje unatoč obrazovanju, stalnom radnom mjestu, situiranosti, voljom za druženjem i izlascima, ne mogu pronaći odgovarajućeg partnera.

Sve se manji broj mladih odlučuje na zajednički život, sve im je važnija njihova samostalnost. No, žele li oni to uistinu ili su muškarci izgubili hrabrost, a žene postale snažne, same sebi dovoljne? To je trend koji nije prisutan samo u Hrvatskoj, to je univerzalna priča i sve je češća.


U dokumentarnom filmu Zašto dama sjedi sama?, iz 2016. godine, pratimo priču pet mladih žena koje su bez partnera i koje otvoreno govore o tome zašto je to tako.

Scenaristica i redateljica je Tanja Kanceljak. Montažer je Zdravko Borko, direktor fotografije Davorin Gecl h.f.s., a skladatelj Matej Meštrović.

Dokumentarac na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj je videoteci dostupan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!