Zdrav život

16.01.2023.

Zadnja izmjena 09:43

Autor: HRT

Četvrtak, 19. siječnja na Drugom

Četvrtak, 19. siječnja na Drugom

Foto: Zdrav život / HRT

Zdrav život je tjedna emisija koja informira o zdravlju, predstavlja rad naših vrsnih medicinskih stručnjaka, nudi korisne savjete i preporuke liječnika te razbija mitove i predrasude. Budite uz Drugi program četvrtkom u 18:45. 

U emisiji 19. siječnja u temi tjedna posjetili zagrebački Check point u kojem se može napraviti brzi test na AIDS.

Epidemiologinja Tatjana Nemeth Blažević otkrila kako je prošle godine u Hrvatskoj dijagnosticirano sto slučaja HIV pozitvnih.

U Profilu stručnjaka ugostili smo kardiologa Vjekoslava Radeljića koji nam je rekao nešto više o svom putu u medicinu, a posebno o novom načinu liječenja srčanih aritmija.

Posjetili smo i pogon za proizvodnju probiotika koji se danas nalaze i u vaginaletama i kremama, upoznali se s novim načinom liječenja ožiljaka koji su ne samo estetski, već i funkcionalni problem, a u Savjetu tjedna razgovarali smo s infektologom Rokom Čivljakom koji nas je upozorio na upalu pluća, u kontekstu najsmrtonosnije zarazne bolesti. 

Autorica je Anja Alavanja Viljevac, izvršni producent Miroslav Rezić, a urednica Sanja Kocijančić Petričević.

Produkcija: Headline product d.o.o. za HRT, 2022.

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!