Zdravo, Dolly!

25.06.2022.

13:21

Autor: HRT

Nedjelja, 10. srpnja na Prvom

Nedjelja, 10. srpnja na Prvom

Foto: Zdravo, Dolly! / film

U nedjelju, 10. srpnja na Prvom programu u 23:35 prikazujemo mjuzikl  Zdravo, Dolly! Film se smatra posljednjim velikim spektakularnim ostvarenjem tog žanra. Nezaboravna glazba u filmu proslavila je skladatelja Jerryja Hermana koji je napisao izvornu glazbu i za brodvejsku izvedbu iz 1964., na kojoj se film temelji. Izvanredna gluma Barbre Streisand i energija koju je pokazala u ulozi Dolly Levi donijela joj je velik uspjeh. Film je nominiran u sedam kategorija za Oscara, a dobio je četiri. Glumačka ekipa je izvanredna. Uz B. Streisand, ističe se fantastični Walter Matthau, a sve to u izvrsnoj režiji poznatog plesača i koreografa Genea Kellyja.

Ekstravagantna filmska verzija klasičnog brodvejskog mjuzikla o mladoj udovici Dolly Levi koja se prihvati zadatka da bogatom trgovcu Horaceu Vandergelderu prona|e primjerenu mladenku. Horaceu se sviđa vlasnica prodavaonice šešira Irene Malloy. Dvojica njegovih radnika anga`iraju Dolly, kojoj se sviđa Horace i koja ga odluči zadržati za sebe i učiniti sve kako bi spriječila Horacea da zaprosi Irene.

U glavnim su ulogama Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, Louis Armstrong, Tommy Tune.

Režija Gene Kelly, urednik Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!