Zeleni junaci: United Kingdom

29.11.2022.

08:34

Autor: HRT

Subota, 10. prosinca na Drugom

Subota, 10. prosinca na Drugom

Foto: Zeleni junaci / dokumentarna serija

Predugo su ta dva svijeta - urbano i ruralno - međusobno suprotstavljena. Suočeni s dosad neviđenom krizom, moramo ponovno premostiti jaz između urbanog i ruralnog te osigurati bolju budućnost za sve. Bez obzira radi li se o poljoprivrednicima, uzgajivačima stoke, arhitektima ili urbanim poljoprivrednicima, vidjet ćemo kako izgleda svakodnevica tih ljudi iz svih dijelova svijeta, čije je znanje i iskustvo presudno za očuvanje našeg planeta. Krije li se tajna održivosti naših gradova u našim selima? Jesmo li se spremni boriti za zeleniju budućnost? Upoznajmo pionire održivijeg svijeta i istinske čuvare naših prirodnih resursa. U subotu, 10. prosinca na Drugom programu u 9 i 14 sati prikazujemo prvu epizodu dokumentarne serije Zeleni junaci.

Subota, 10. prosinca na Drugom

Subota, 10. prosinca na Drugom

Foto: Zeleni junaci / dokumentarna serija

1. epizoda: Na zapadnom kraju Europe smjestila se Velika Britanija, zemlja s mnogo lica.

Od užurbane prijestolnice Londona do obala Sjeverne Irske, od bajkovitih jezera Škotske do pastoralnih dolina južne Engleske, ova je zemlja prepuna prirodnih čuda, a neki su njezini stanovnici posvetili živote njihovu promicanju i očuvanju.

Dokumentarnu seriju UNITED KINGDOM o
dabrala Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!