Zemlja iz svemira: Nova perspektiva

27.06.2022.

13:22

Autor: HRT

Utorak, 12. srpnja na Prvom

Utorak, 12. srpnja na Prvom

Foto: Zemlja iz svemira / dokumentarna serija

Dokumentarnu seriju Zemlja iz svemira prikazujemo od utorka 12. srpnja na Prvom programu HTV-a. Čudesne migracije. Promjena godišnjih doba. Morske mijene. Kamere koje iz svemira bilježe prirodne spektakle danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu životinju ili čovjeka. Vrhunska tehnologija donosi nam priču o životu na Zemlji iz sasvim nove perspektive. Nova perspektiva naziv je prve epizode ove četverodijelne serije, a na rasporedu je u 20:10 na Prvom. 

video thumb

Uživajte u plesu boja polarne svjetlosti i vrtlogu cvjetanja planktona. Pratite izbliza krda slonova u potrazi za vodom i otkrijte dosad neviđene kolonije pingvina. Sateliti nam također pokazuju nestajanje prašuma i širenje gradova tijekom desetljeća. Dok se površina Zemlje mijenja brže nego ikad prije, može li nas pogled iz svemira nagnati da bolje pazimo na svoj jedinstveni, osjetljivi dom?

1. epizoda: Iz svemira pratimo slonove koji muku muče sa sušom, otkrivamo nepoznate kolonije pingvina prema boji njihova izmeta te pronalazimo neobične ledene prstene, koji mogu opasno ugroziti tuljane. 

Dokumentarnu seriju EARTH FROM SPACE odabrala je Mira Vočinkić.

Utorak, 12. srpnja na Prvom

Utorak, 12. srpnja na Prvom

Foto: Zemlja iz svemira / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!