ZG80

08.01.2021.

19:58

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Akcijsku komediju ZG80 emitiramo 21. siječnja u 21 sat na Drugom programu HTV-a.


Potkraj 1980-ih skupina navijača Bad Blue Boysa odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena zvezda gdje ih očekuju tadašnji najveći rivali - Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda, a najveća drama za Dinamove navijače bit će kako se probiti do vlaka koji će ih vratiti u Zagreb... Sadržaj je to akcijske komedije iz 2016., koja je svojevrstan prednastavak popularnog filma Metastaze, a u glavnoj ulozi mladog Krpe je Rene Bitorajac

Uz njega u ostvarenju glume Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Nikola Rakoćević, Mijo Jurišić, Igor Hamer...

Na Pulskom filmskom festivalu 2017. godine film je osvojio Zlatna vrata Pule i Zlatnu arenu za masku (Bianka Žugelj i Tatjana Tomšić).

Scenaristi su Ivo BalenovićRobert Cukina, a redatelj Igor Šeregi. Za kameru je zadužen Sven Pepeonik, a za glazbu Hrvoje Prskalo (Bang Bang). Montažerka je Ana Marija Sremec, kostimografkinja Andrea Kuštović, a scenograf Dušan Radoičić. Producenti su Ljubo Zdjelarević Tomislav Vujić. Urednica je Maja Gregl.

Produkcija: Kinoteka d.o.o.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!