10:01 / 31.03.2021.

Autor: HRT

Život je truba

Četvrtak, 15. travnja na Drugom

Četvrtak, 15. travnja na Drugom

Foto: Život je truba / film

Filmska komedija Život je truba, koja je na rasporedu u četvrtak 15. travnja u 21 sat na Drugom, pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.  

video thumb

Junaci filma Život je truba su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju.

U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

 Scenarist i redatelj je Antonio Nuić.

Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, montažer Marin Juranić, scenograf Nedjeljko Mikac, a kostimografkinja Morana Starčević.

Producent: Boris T. Matić (Propeler film), koproducent: HRT, 2015.

Urednica je Maja Gregl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!