10:47 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Život ... s bikovima i orlovima

Svijet iz životinjske perspektive

Svijet iz životinjske perspektive

Foto: Život ... s bikovima i orlovima /serija

U petak 29. siječnja na Drugom programu HTV-a u 16:45 slijedi dokumentarna serija Život ... s bikovima i orlovima.

Serija pripovijeda o zanimljivom životu nekih životinja i ljudi koji žive uz njih iz dosad neispričane perspektive - životinjske.

Svaki dokumentarac je izlet u društvu dviju životinja čije se priče isprepleću. Otkrivamo njihov svijet, onako kako ga one doživljavaju, i svjedoci smo njihova susreta s ljudima i drugim životinjama.

Zahvaljujući kamerama na tijelu životinja, subjektivnim kadrovima i profinjenoj režiji, bit ćemo sad u koži gospodara tih životinja, sad u koži samih životinja.

Svaka epizoda bit će niz pustolovina u kojima ćemo se postaviti u perspektivu životinje i njezina gospodara. Gledajući svijet kroz tu prizmu, mogli bismo otkriti nov, a možda i čudnovat pogled na same sebe, onako kako nas vide životinje, dakle, posve različito od nas samih.

U prvoj epizodi, čvrsto zakvačeni za vrh njihovih rogova gledat ćemo divlji svijet goveda Camargue i otkrivati drevnu strast uzgajivača prema tim moćnim i gotovo neukrotivim životinjama. 

Sjest ćemo na leđa orlovima i gledati svijet u letu oko vrhova planina te se družiti s njihovim sokolarima koji su spremni na sve kako bi te grabljivice vratili na slobodu.

Dokumentarnu seriju IN THE SKIN OF... odabrala je Mira Vočinkić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!