Život u jednom danu: Milan Rakovac - Verbalne halucinacije

19.01.2023.

16:32

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Milan Rakovac je svestrana osoba, publicist i istaknuti književnik koji je cijelog života ustrajno njegovao istarski jezik i bogata narječja rodnoga kraja. Iako već desetljećima živi i radi u Zagrebu, njegove aktivnosti u Istri, Trstu, Sloveniji i drugim zemljama regije nikad nisu prestale. Gdje god su potrebne veze među književnim događajima i piscima svesrdno se zalagao za književni dijalog.

Uz mnoge odlike ovog vojnika, "političara", televizijskog i novinskog urednika među dražima mu je ona što je na njegovu inicijativu 2000. godine osnovan Forum Tomazzi. Tko je Milan Rakovac, saznati ćemo iz razgovora sa Zdravkom Zimom, Vlahom Bogišićem i Brankom Čegecom. Ne propustite u srijedu, 25. siječnja, na Trećem programu u 18 sati dokumentarni film Život u jednom danu: Milan Rakovac - Verbalne halucinacije.

Urednica je Snježana Samac.

Dokumentarni film Život u jednom danu: Milan Rakovac - Verbalne halucinacije možete pronaći i u videoteci multimedijske platforme HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!