12:50 / 22.03.2021.

Autor: HRT

Zlatni zmaj

U noći na nedjelju, 3./4. travnja na Prvom

U noći na nedjelju, 3./4. travnja na Prvom

Foto: Zlatni zmaj / film

U noći na nedjelju, 3./4. travnja u 0:45 na Prvom programu emitiramo pustolovni film Zlatni zmaj, prvi redateljski rad belgijsko-američkog karatista, ali i glumca te svestrana filmaša, Jean-Claudea Van Dammea.

Polovica je dvadesetih godina prošloga stoljeća. Svjetskim prvacima najcjenjenijih borilačkih vještina glasnici iz Tibeta donose pozive da se okupe u Izgubljenome gradu i odmjere snage. Stjecajem okolnosti, među njima se našao i nepozvani newyorški uličar Chris Dubois (J.-C. Van Damme), mladić dobra i hrabra srca. Pred njim je dvostruko iskušenje. Želi li preživjeti, morat će pobijediti ne samo zastrašujuće borce, nego i nadmudriti prevarama sklone pustolove poput lorda Edgara Dobbsa (R. Moore)...

Zlatni zmaj ostat će zabilježena ponajprije kao prvi redateljski rad belgijsko-američkog karatista, ali i glumca Jean-Claudea Van Dammea. Iznimna osobnost i upornost omogućile su sinu skromnoga belgijskoga cvjećara da se 1984., u 24. godini života, prvi put pojavi na filmu te nakon niza nastupa stane i iza kamere.

U američkom pustolovnom filmu THE QUEST iz 1996. godine glume Jean-Claude Van Damme, Roger Moore, James Remar, Janet Gunn, Jack McGee...

Scenaristi su redatelj Jean-Claude Van Damme, Frank Dux i Stuart Klein.

U noći na nedjelju, 3./4. travnja na Prvom

U noći na nedjelju, 3./4. travnja na Prvom

Foto: Zlatni zmaj / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!