16:26 / 24.08.2020.

Autor: HRT

Zlatno doba Hollywooda: Šarada

-

-

Foto: - / -

Ova sofisticirana komedija uspjela je ponajviše zbog izvrsne glumačke postave, ali i dijaloški sjajnog scenarija.
6. rujna na HRT – HTV 1 u 7:20 i 23 sata (12)

Po povratku s odmora Reginu Lampert u Parizu dočekuje vijest o suprugovoj smrti. Policija joj otkriva da je on bio zločinac optužen za krađu novca namijenjenog francuskom Pokretu otpora. Njegovi suborci uvjereni su da upravo Regina ima novac i ne prežu ni od zločina da ga se domognu. Utrci za novcem pridružuje se i šarmantni Peter Joshua, te zaposlenik američkog veleposlanstva Bartholomew, a Regina ne može odlučiti kome vjerovati.


Šarada je razigrana posveta trilerima Alfreda Hitchcocka, krimić prepun komičnih i bizarnih trenutaka u čijem je središtu neodoljivi hollywoodski par - Cary Grant i Audrey Hepburn. Ova sofisticirana komedija uspjela je ponajviše zbog izvrsne glumačke postave, ali i dijaloški sjajnog scenarija.

Režija je povjerena svestranom Stanleyju Donenu, koreografu i koredatelju poznatog evergreena Pjevajmo na kiši. Uz Granta i Hepburn posebice treba istaknuti veterana francuske kinematografije Jacquesa Marina. Glazbu je napisao legendarni Henry Mancini.

U filmu CHARADE iz 1963. godine glume i Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy, Ned Glass.

Scenaristi su Peter Stone i Marc Behm.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!