Zmijske oči

24.08.2021.

08:56

Autor: HRT

U noći na subotu, 23./24. travnja na Prvom

U noći na subotu, 23./24. travnja na Prvom

Foto: Zmijske oči / film

U srijedu, 1. rujna na Drugom programu u 21 sat pogledajte film Zmijske oči. Po mišljenju većine kritičara najbolje je to režiran film Briana De Palme (r. 1940.). Ipak, bilo je nekih primjedbi na uvjerljivost priče. No, De Palma i nije želio ispričati savršeno konstruiranu priču. On je želio mizanscenski savršeno filmičnu priču. U Zmijskim očima majstorski su kombinirani "subjektivni" kadrovi (pogledi pojedinih likova u priči) s redateljevim "objektivnim" kadrovima i kadrovima što su ih snimile sigurnosne videokamere.

video thumb

U velikoj dvorani uz kockarnicu u Atlantic Cityju održava se boksački meč između šampiona u teškoj kategoriji Lincolna Tylera i njegovog manje poznatog izazivača. Tom sportskom događaju prisustvuje 14.000 gledatelja. Među njima je i potkupljivi policijski detektiv iz Odjela za umorstva Ricky Santoro.

Srijeda, 1. rujna na Drugom

Srijeda, 1. rujna na Drugom

Foto: Zmijske oči / film

Srdačno se javi časniku Kevinu Dunneu, svom dobrom prijatelju, koji čuva uglednog gosta - ministra obrane. Santoro i Dunne sjednu ispred ministra. U jednom trenutku Dunne primijeti lijepu djevojku u crvenoj haljini i krene za njom. Istodobno, na njegovo mjesto kraj Santora sjedne mlada žena i nešto uzbuđeno počne šaptati ministru.

Tada odjeknu pucnji. Metak okrzne djevojku, no meta je ministar koji je teško ranjen. Santoro vodi istragu. Doći će do zapanjujućih otkrića i suočiti se s najvećom dilemom u svom životu - nastaviti po starom i "praviti se da ništa ne vidi" ili postupiti po zakonu?

U naslovnim ulogama filma SNAKE EYES iz 1998. godine su Nicolas Cage, Gary Sinise, Carla Gugino, Stan Shaw i John Heard.

Scenarij David Koepp (prema sinopsisu B. De Palme), režija Brian De Palma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!