Znamo li što jedemo?, zabavno-poučna serija Roberta Knjaza otkriva nepoznate i često urnebesne priče o našim najdražim jelima – od bureka, hamburgera i pašticade do pizze, ćevapa, janjetine i sarme.
03.09.2025.
07:38
Autor: HRT
Znamo li što jedemo?, zabavno-poučna serija Roberta Knjaza otkriva nepoznate i često urnebesne priče o našim najdražim jelima – od bureka, hamburgera i pašticade do pizze, ćevapa, janjetine i sarme.
Stoljetna se ljubav Hrvata prema janjetini prelila u stotine nijansi janjećih recepata. Veselje je ipak najveće kad se janje okreće. Istražujemo kako pravilno ispeći janje na ražnju i vrti li se janjac i u New Yorku.
Uvodimo vas u svijet maštovite opreme za pečenje i otkrivamo tajne dobre janjeće peke.
Saznajte i kako se janjko konzumira u svijetu, zašto ga vole kršćani, a zašto Romi, te kako Nepalci spašavaju hrvatsku janjetinu. Pred ekranom vlada muk, kad stignu janje i mladi luk. Samo na HTV-u!
Sedmi nastavak dokumentarne serije Znamo li što jedemo? naslova Janjetina pogledajte u srijedu, 3. rujna na Prvom programu u 22:15.
Scenarij i režija Robert Knjaz.
Produkcija Sirovina i sinovi d.o.o. za HRT, 2024.
Urednik je Tomislav Mršić.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora