Znamo li što jedemo?, zabavno-poučna serija Roberta Knjaza otkriva nepoznate i često urnebesne priče o našim najdražim jelima – od bureka, hamburgera i pašticade do pizze, ćevapa, janjetine i sarme.
04.09.2025.
08:29
Autor: HRT
Znamo li što jedemo?, zabavno-poučna serija Roberta Knjaza otkriva nepoznate i često urnebesne priče o našim najdražim jelima – od bureka, hamburgera i pašticade do pizze, ćevapa, janjetine i sarme.
Sarma je kraljica blagdanskih stolova i najomiljenija simbioza mesa i zelja u Hrvatskoj. Otkrijte kako napraviti dobru sarmu i kako ju pravilno omotati. Saznajte kako ukiseliti kupus na balkonu i zašto zelje bolest melje.
Upoznajte sinjske arambaše, pogonsko gorivo alkara, i brojne druge rođake sarme u Sar(m)ajevu i Istanbulu, poput japraka, riblje i vegetarijanske sarme.
Istražujemo je li sarmu dobro jesti drugi dan i ima li svijetlu ili kiselu budućnost. Sarma nikad neće biti sama. Pa ni na HTV-u!
Posljednji, osmi nastavak dokumentarne serije Znamo li što jedemo? naslova Sarma pogledajte u četvrtak, 4. rujna na Prvom programu u 22:05.
Scenarij i režija Robert Knjaz.
Produkcija Sirovina i sinovi d.o.o. za HRT, 2024.
Urednik je Tomislav Mršić.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora