Znanstveni krugovi

25.01.2023.

15:13

Autor: HRT

Utorkom na Drugom

Utorkom na Drugom

Foto: Znanstveni krugovi / HRT

Tjedna emisija prati rad naših znanstvenika i gostovanja inozemnih stručnjaka, predstavlja najvažnije događaje u recentnoj znanosti u Hrvatskoj, podsjeća na važne obljetnice i velike znanstvenike te na prijelomne trenutke u znanosti. Znanstvene krugove pratite utorkom na Drugom u poslijepodnevnom terminu.  

U novom izdanju emisije, 31. siječnja, u 17:15 donosimo:

Početkom 20. stoljeća na Zemlji je živjelo 1,6 milijardi ljudi, a do kraja stoljeća svijetom će hodati više od 11 milijardi. No, u Hrvatskoj nas, prema posljednjem popisu stanovništva, ima 400.000 manje.

Zagrebački PMF provodi projekt koji će učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole pomoći u boljem razumijevanju financijske pismenosti.

Koji su prvi kemijski elementi koji su nastali nedugo nakon velikog praska? Kako su nastali elementi teži od željeza i gdje se to zbilo i koji je mehanizam njihovog nastanka?

Urednica je Mirjana Srhoj.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!