Znanstveni krugovi

01.02.2023.

11:04

Autor: HRT

Utorkom na Drugom

Utorkom na Drugom

Foto: Znanstveni krugovi / HRT

Tjedna emisija prati rad naših znanstvenika i gostovanja inozemnih stručnjaka, predstavlja najvažnije događaje u recentnoj znanosti u Hrvatskoj, podsjeća na važne obljetnice i velike znanstvenike te na prijelomne trenutke u znanosti. Znanstvene krugove pratite utorkom na Drugom u poslijepodnevnom terminu.  

U novom izdanju emisije 7. veljače u 17:15 na HTV-a:

Poznato hodočasničko odredište, svetište Lobor, jedan je od najvažnijih arheoloških lokaliteta na sjeveru Hrvatske. Istraživanja na tom mjestu traju dvadesetak godina. A rezultate donosi izložba "Lobor - ranosrednjovjekovno središte moći".

Zagrebački Stomatološki fakultet međunarodno je priznata i iznimno cijenjena visokoškolska ustanova. O tome svjedoči i nedavno objavljen udžbenik dentalne medicine na engleskom jeziku, namijenjen ne samo domaćim studentima nego i onima na stranim sveučilištima.

Tim molekularnih biologa iz Instituta "Ruđer Bošković", u suradnji s kolegama iz Slovenije i Francuske, u uglednom časopisu iz područja biologije, BMC Biology, objavio je rezultate svojih najnovijih istraživanja satelitnih DNK.  

Urednica je Mirjana Srhoj.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!