08:53 / 02.12.2020.

Autor: HRT

Zvrko ide u Čudosvijet

-

-

Foto: - / -

Animirana serija Zvrko ide u Čudosvijet prati malo znatiželjno čudovište u njegovoj potrazi za odgovorima na sve što želite znati!
5. prosinca na HRT – HTV 2 u 8:50

Animirana serija Zvrko ide u Čudosvijet prati malo znatiželjno čudovište u njegovoj potrazi za odgovorima na sve što želite znati!

Imate li pitanje? Trebate odgovor? Treba i Zvrko, a on za odgovorom kreće u Čudosvijet! Provedite neko vrijeme u društvu malog, znatiželjnog, čupavog plavog čudovišta dok postavlja pitanja, istražuje i u igri razdragano traga za odgovorima kroz cijeli Čudosvijet!

Ova humoristična, pustolovna, znanstveno-obrazovna serija prati radoznalo, pothvata željno, nestašno čudovište dok pronalazi odgovora na sve što bi djeca od 3 do 5 godina htjela znati.

Zašto stvari padaju dolje a ne gore? Odakle dolazi jeka? U nevjerojatnim pustolovinama i traganjima za odgovorima Zvrka prate dva najbolja prijatelja, Zorica i Srećko. Pomaže im trojac znanstvenika-čudaka - Zoki, Zita i Zrin. Svi zajedno odletjet će na Mjesec, smanjiti se na veličinu atoma i lebdjeti na leđima divovskog leptira! Cilj je serije na zoran način, kroz priču, šalu i pustolovinu približiti znanstveni pogled na svakodnevni život. Zvrko postavlja pitanja iz područja prirode, svijeta životinja, tehnologije, svemira i ljudskog tijela.

Zvrko živi u pravom domu iz stvarnoga svijeta - svaka kuća ima neko zvrkasto čudovište, ono koje jede čarape i pravi nered. Upravo ovdje Zvrko pronalazi velika pitanja za svaku epizodu. Kad naiđe na kakvo pitanje - npr. Kako ribe ostaju pod vodom tako dugo? - vrijeme je da u potrazi za odgovorom otputuje u Čudosvijet. Ovaj svijet je Zvrkova inačica Narnije, mjesto na kojem postoje svi odgovori. Po dolasku, pridružuju mu se najbolji prijatelji blizanci - Zorica, nepromišljena, ali odlučna djevojčica, uvijek spremna na istraživanje - i Srećko, njezin maštoviti brat. Zorica i Srećko nadahnjuju Zvrkovu žeđ za znanjem kao i njegovo živahno, čudovišno ponašanje. Putem nailaze i na sjajni trio znanstvenika - Zokija, Zitu i Zrina.

Zoki je veliko četvrtasto računalo koje uvijek razmišlja i spremno objašnjava neku teoriju. Zita je trokutasta inženjerska stručnjakinja koji voli popravljati rakete i izrađivati stvari u svojoj radionici. Zrin lebdi poput kolibrića, ispušta pištave zvukove i mijenja oblik po volji. Svi zajedno doživljavaju svakojake nezgode i često se nađu u škripcu, no zatim vrhunski domišljato pronađu odgovore na svoja važna pitanja.

U 1. epizodi naziva POHOD NA MJESEC crtane serije MESSY GOES TO OKIDO čudovišnom Zvrku slučajno je iz ruke ispao njegov posebno debeli sendvič za užinu. Ali zašto je pao dolje, a ne gore? Zvrko odlazi u Čudosvijet, a zatim raketom leti na Mjesec gdje će to doznati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!