11:08 / 09.09.2021.

Autor: HRT

Mrtvozornica

 Utorak, 21. rujna na Prvom

Utorak, 21. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

U utorak, 21. rujna, u 15:55 na Prvom ne propustite drugu epizodu serije Mrtvozornica (The Coroner). Radnja se bavi policijskim istragama, a odvija se u veličanstvenom britanskom priobalnom kraju. Pratimo ambicioznu odvjetnicu koja se vratila živjeti i raditi u gradić iz kojeg je pobjegla kao tinejdžerica. Jane Kennedy je mrtvozornica koja istražuje iznenadne ili neobjašnjive smrtne slučajeve. Darovita je i uporna u istjerivanju pravde za mrtve, no njezin privatni život malo je kaotičniji.

U 2. nastavku serije, negdje uz južnu obalu Devona pogrebnik Joseph obavlja morski pogreb: nadgleda spuštanje lijesa u more. Bliže obali, Clint, službenik iz ureda mrtvozornika, daska na valovima i pritom uoči na plaži neprepoznatljivo i napuhano tijelo. Mrtvozornica Jane Kennedy saziva izvanredni sastanak s Udrugom pogrebnika, budući da je ovo već treće tijelo koje je more izbacilo u mjesec dana.

  

 Utorak, 21. rujna na Prvom

Utorak, 21. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Za to vrijeme Davey uzima iskaz Dore koja nije vidjela svojeg dečka, sitnog kriminalca Kevina Burtona, već više od tjedan dana otkako je otišao jedriti. Jane i Davey odlaze u kockarnicu gdje je Burton radio i sastaju se s vlasnikom Harveyem koji im nehotice otkriva da mu je Burton ukrao nešto novca prije nego što je nestao. Davey je uvjeren da je more na plažu izbacilo Burtona, no Jane instinkt govori da je riječ o još jednom loše obavljenom morskom pogrebu.

Da stvar učini još zanimljivijom, Davey se kladi s Jane u večeru. Sad su oboje čvrsti u namjeri da dokažu da je ono drugo u krivu.

U seriji BBC-ja glume Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye, Oliver Gomm. Autorica je Sally Abbott, a seriju je odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!