15:10 / 22.01.2021.

Autor: HRT

Ana Karenjina - Priča Vronskog

Uzbudljiva ruska saga

Uzbudljiva ruska saga

Foto: Ana Karenjina - Priča Vronskog/serija

U ponedjeljak, utorak i četvrtak na Trećem programu HTV-a u 19:20 emitiramo posljednje epizode uzbudljive ruske serije od osam nastavaka - Ana Karenjina - Priča Vronskog. 


Rusko-japanski rat 1904. Mandžurija. Voditelj bolnice Sergej Karenjin doznaje da je ranjeni grof Vronski čovjek koji je upropastio njegovu majku Anu Karenjinu. Bez ikakvih iluzija i ne očekujući odgovore, Karenjin dolazi Vronskom i postavlja mu pitanje koje ga mori cijeli život.

Što je natjeralo njegovu majku da prijeđe granicu? Nakon određenog oklijevanja Vronski pristane ispripovijedati priču o svojoj tragičnoj ljubavi prema Ani Karenjinoj, uz napomenu da se ljudi sjećaju samo onoga što izaberu. Uronjen u prošlost, Vronski ponovno prosuđuje priču otprije trideset godina.

U ovoj ruskoj seriji od osam epizoda riječ je o slobodnoj adaptaciji istoimenog romana Lava Nikolajeviča Tolstoja spojenoj s publicističkom pripovijesti "U japanskom ratu" i ciklusom "Priče o japanskom ratu" Vikentija Veresajeva.

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.

U seriji glume Elizaveta Bojarska (Ana Karenjina), Maksim Matvejev (Vronski), Kiril Grebenščikov (Sergej Vronski), Vitalij Kiščenko (Karenjin) i drugi. Scenarij i režiju potpisuje Karen Šahnazarov.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!