Annika Bengtzon - reporterka

15.09.2023.

20:41

Autor: HRT

Od kaotične i užurbane redakcije švedskog tabloida 'Večernje vijesti', preko nepreglednih prostranstava Arktičkoga kruga pa do mondenih plaža i noćnih klubova na jugu Španjolske, reporterka crne kronike Annika Bengtzon, junakinja uzbudljive švedske serije, istražuje strašne zločine i često se radi dobre priče dovodi u opasnost. U seriji pratimo i Annikine probleme u privatnom životu — ona je vrhunska profesionalka u svome poslu, ali ujedno i supruga i majka — a kako serija odmiče, ona iz početnice u novinarskom poslu izrasta u prekaljenu urednicu crne kronike.

Annika Bengtzon, lik je iz skandinavskog noira; pojavljuje se u bestselerima, i po njima snimljenim filmovima, švedske novinarke, publicistice i spisateljice Lize Marklund. U seriji romana o Anniki Bengtzon, Marklund uvodi novinarku jednoga tabloida kao protagonisticu u žanru kojim pretežno dominiraju muškarci. Mnogi aktualni događaji, poput političkih skandala ili borbe za ženska prava, isprepleteni su i utkani u radnju njezinih priča.

Petak, 22. rujna na Drugom

Petak, 22. rujna na Drugom

Foto: Annika Bengtzon - reporterka / serija

U trećoj epizodi serije, koju emitiramo 22. rujna u 20:15 u sklopu Krimi petka na Drugom, reporterka Annika Bengtzon istražuje strašan zločin kada dozna da je drugi novinar koji je radio na istom slučaju ubijen. Netko ga je pregazio i pobjegao s mjesta zločina. Slijedi niz brutalnih ubojstava, a nakon svih ubojstava obitelji žrtava dobivaju rukom napisana pisma. Annika otkriva poveznicu sa slučajem koji istražuje i ulazi u trag opasnom psihopatu. Uhvaćena u vrtlogu tajni i nasilja, Annika se na privatnom planu trudi spasiti svoj brak. Hoće li je bespoštedna potraga za istinom previše koštati?.

U seriji glume Malin Crépin (Annika Bengtzon), Björn Kjellman (Anders Schyman), Leif Andrée (Spiken), Kajsa Ernst (Berit Hamrin), Erik Johansson (Patrik Nilsson), Felix Engström (Q) i Richard Ulfsäter (Thomas Samuelsson). 

Scenaristi su Björn Paqualin i Antonia Pyk , a redateljica Agneta Fagerström-Olsson.

Seriju Annika Bengtzon: Crime Reporter odabrala je Vesna Karuza Podgorelec.

Cijelu sezonu  Annika Bengtzon - reporterka možete pronaći u videoteci naše multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!