Druga sezona serije Šutnja

31.08.2023.

08:54

Autor: HRT

Leon Lučev i Kseniya Mishina

Leon Lučev i Kseniya Mishina

Foto: Drugi plan / za HRT

S prikazivanjem druge sezone dramske kriminalističke serije Šutnja redatelja Dalibora Matanića, snimane na lokacijama u Osijeku, Zagrebu, Beogradu i Kijevu, počinjemo od srijede, 4. listopada na Prvom.

video thumb

- Nastavljamo priču o borbi protiv zla, protiv različitih malverzacija, a koje su dodatno pojačane ratom u Ukrajini, tako da naša ekipa dobiva neke nove likove koji im pomažu ostvariti neke nove zločine, novi kriminal..., naglasio je Dalibor Matanić snimajući drugu sezonu.

U njoj, pokušavajući riješiti osobne drame, ubojstva i međunarodno krijumčarenje oružja, naši junaci shvaćaju da je cijena borbe za bolje sutra visoka, ali vrijedna plaćanja. Druga sezona bavi se stoga svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom.

Galerija
Mijo Jurišić i Leon Lučev, Foto: Drugi plan/za HRT
Sandra Lončarić, Foto: Drugi plan/za HRT

Godinu dana nakon noći koja im je zauvijek promijenila živote, naši junaci žive odvojeni jedni od drugih. Slučaj zlostavljanih maloljetnica službeno je okončan. Krivac je ubijen prilikom uhićenja i istraga je zaustavljena.

Olga je zbog rata u Ukrajini prisiljena živjeti u lažnom braku s Ivanom Horvatićem, koji je postao ministar unutarnjih poslova, te se u potpunosti posvetila organiziranju pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor Kralj povukao se iz novinarstva i uživa u roditeljstvu. Vesna Horak je napredovala, glavna je detektivka u postaji, ali jedina joj je ambicija pronaći onoga tko je ustrijelio inspektora Vladimira.

Sandra Lončarić

Sandra Lončarić

Foto: Drugi plan / za HRT

Dolazak Mile Mihaljević, misteriozne "neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja", u Osijek, podsjetio ih je na ono što su bili prisiljeni zaboraviti. Osoba koje je pucala u Vladimira i teško ga ranila te otela Striborovu trudnu ženu ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu.

Mila mora spriječiti korištenje snimke za ucjenu ministra zaduženog za sigurnost EU granice s politički nestabilnom istočnom Europom. No ubrzo shvaća da rješavajući taj slučaj može riješiti puno veći europski sigurnosni problem - krađu i šverc oružja koje zapad šalje Ukrajini.

Sandra Lončarić i Branka Katić

Sandra Lončarić i Branka Katić

Foto: Drugi plan / za HRT

Osijek ponovno počinju potresati ubojstva, ovaj put politički moćnih muškaraca. Izgleda da netko ne želi šutjeti o pozadini ubijenih maloljetnica te da uzima pravdu u svoje ruke. "Osječki osvetnik", kako mediji i javnost nazivaju ubojicu za kojim traga policija, uvijek je korak ispred istražitelja koji rade na slučaju.

Kseniya Mishina i Branka Katić

Kseniya Mishina i Branka Katić

Foto: Drugi plan / za HRT

Prva epizoda serije Šutnja na rasporedu je u srijedu, 4. listopada na Prvom 21:15.  Prošlo je godinu dana od noći koja im je zauvijek promijenila živote i naši junaci sada žive odvojeno.  Dolazak Mile Mihaljević, "neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja", u Osijek, vraća ih na ono što su morali zaboraviti, jer netko i dalje ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu. Milin službeni zadatak je pronaći snimku, ali uskoro joj postane jasno da može riješiti puno veće europske probleme povezane s ratom u Ukrajini.

Provala u kuću bivšeg javnog tužitelja Branimira Kovača tek je početak onoga što će Osijek ponovno vratiti na stranice crne kronike.

Srijeda, 4. listopada na Prvom

Srijeda, 4. listopada na Prvom

Foto: Šutnja / serija

U seriji glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Branka Katić, Leon Lučev, Anđelka PrpićDomagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković... Scenarist je Marjan Alčevski, producent Miodrag Sila, a urednica Jasmina Božinovska Živalj.

Produkcija: Drugi Plan za HRT

Kseniya Mishina

Kseniya Mishina

Foto: Drugi plan / za HRT

Prva sezona šestodijelne serije, koja se nalazi u videoteci multimedijske platforme HRTi, snimana je od ožujka do lipnja 2021. na lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Kijevu.

Prva sezona serije, odlično prihvaćena kako od publike, tako i od kritike, premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF bila je zakazana za veljaču 2023.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!