15:13 / 08.11.2021.

Autor: HRT

Duga mračna noć

Ponedjeljak, 22. studenoga na Prvom

Ponedjeljak, 22. studenoga na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

U ponedjeljak 22. studenoga u 21:05 na Prvom programu prikazujemo 13., posljednju epizodu dramske serije Duga mračna noć. 

Nakon Verine smrti Joka i Major smišljaju što učiniti s malim Lukom. Plan je okrutan. Smjestit će ga u dom pod lažnim imenom, a Ivu obavijestiti da mu je sin umro. Lažna vijest slomit će Ivu. Čak ga i puštaju na inscenirani sprovod.

Nakon toga slijedi mu robija s teškim radom u kamenolomu, gdje mu se s ostalim zatvorenicima pridružuje i Španac.

video thumb

Za to vrijeme doktor Robert odvest će malog Luku u Ivin rodni dom. Tamo je još samo Ivina majka koja preuzima brigu nad unukom.

Tortura i svakodnevna poniženja robije slomit će Španca, no Iva će sve izdržati i nakon odslužene kazne vratiti se u rodni kraj.

Tamo ga čeka sin za kojeg je mislio da je mrtav i kao da duga mračna noć koja je prekrila sve te nesretne sudbine polako nestaje.

Ponedjeljak, 22. studenoga na Prvom

Ponedjeljak, 22. studenoga na Prvom

Foto: Duga mračna noć / serija

U seriji glume Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Katarina Bistrović-Darvaš, Boris Dvornik, Žarko Potočnjak, Goran Grgić, Vera Zima, Suzana Nikolić, Minja Jovičić, Alen Liverić, Marija Kohn, Krešimir Mikić, Damir Lončar, Vilim Matula, Boris Svrtan, Matko Raguž, Bernarda Oman, Danko Ljuština, Zvonimir Torjanac, Dora Lipovčan. 

Scenarist i redatelj je Antun Vrdoljak.

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, H.F.S., scenografi su Duško Jeričević i Ivan Ivan, a skladatelji Igor Kuljerić i Siniša Leopold.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!