Inspektor George Gently

18.03.2023.

18:06

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. ožujka na Drugom

Ponedjeljak, 20. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / 3. sezona serija

Godina je 1966. Svjetsko nogometno prvenstvo stiglo je u Englesku, u kinima igraju Povećanje i Živjeti slobodno, Laburistička stranka pobjeđuje na izborima, a Beatlesi počinju snimati album Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band. Sve je to savršena nostalgična i slikovita kulisa treće sezone popularne kriminalističke serije Inspektor George Gently u kojoj glavne uloge imaju Martin Shaw (George Gently) i Lee Ingleby (John Bacchus). 

Melanie Pullen Clark vraća se u ulozi Bacchusove supruge Lise koja bi mogla zatražiti rastavu braka, a usto i previše vremena provodi s Gentlyjem. Serija je snimana u Durhamu i na sjeveroistoku Engleske.  

Radnja prve epizode koja je na rasporedu u ponedjeljak, 20. ožujka, u 14:30 na Drugom, smještena je u idilično obalno selo u Northumberlandu. Kad mještani pronađu truplo mlade žene sumnjiva morala, Gently i Bacchus počnu istraživati obitelj s nezamislivim tajnama. Isprva se čini da je muž i otac kćeri Agnes (Natalie Garner) odgovoran za ubojstvo, no kako istraga odmiče, detektivi otkrivaju istinu koja ih još više uznemiri.

Seriju je odabrala Vesna Karuza Podgorelec.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!