Nova dramska serija Gora

24.09.2023.

Zadnja izmjena 17:55

Autor: HRT

Od 2. listopada, ponedjeljkom i utorkom u 21:15 na Prvom počinjemo s prikazivanjem dramske serije Gora koju je za HRT proizvela produkcijska kuća Antitalent. U središtu serije, čija je pretpremijera održana u subotu, 23. rujna, u Lokvama u Gorskom kotaru, tim je gorskih spašavatelja, a njihove akcije, ali i privatni život pratimo u 22 nastavka. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nepromišljenost, ali i vedrije teme poput vječno nepripremljenih turista.

Galerija
Gora, Foto: promo/promo
Dramska serija Gora, Foto: HTV/HRTDramska serija Gora, Foto: HTV/HRT

No osim spašavanja života i sprječavanja većih nesreća, naši junaci imaju osobne probleme, ljudi su u teškim životnim situacijama, otuđeni su, osamljeni, a nekima među njima teško je zatražiti pomoć…

Dramska serija Gora

Dramska serija Gora

Foto: HTV / HRT

U prvoj epizodi u ponedjeljak, 2. listopada, Slaven se vraća u rodni kraj na očev rođendan i pokaznu vježbu GSS-a, koju vodi njegov otac Goran. Dolazi nepripremljen i napravi pogrešku kojom ugrozi tim, što naljuti njegova oca. Idućeg dana Goran odlazi na tradicionalni rođendanski uspon na planinu, a supruga Katarina priprema veliku proslavu na koju dolazi obitelj i cijeli tim. Vrijeme prolazi, a Goran se ne vraća s planine...

video thumb

U seriji glume Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina, Romina Tonković.

Galerija
Dramska serija Gora, Foto: HTV/HRT
Dramska serija Gora, Foto: HTV/HRTDramska serija Gora, Foto: HTV/HRTDramska serija Gora, Foto: HTV/HRT

Scenaristi su Maja Pek–Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, redatelji su Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi, Radislav Jovanov Gonzo, direktori fotografije Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov, a producent Danijel Pek (Antitalent).

Urednica serije je Jelena Milošević.

Dramska serija Gora

Dramska serija Gora

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!