Grantchester

10.03.2023.

14:32

Autor: HRT

Subota, 25. ožujka na Drugom

Subota, 25. ožujka na Drugom

Foto: Grantchester / 5. sezona serije

Serija je snimljena prema pripovijetkama Jamesa Runcieja, koje je za televiziju adaptirala Daisy Coulam. Prvi nastavak pete sezone kriminalističke serije emitiramo u subotu, 25. ožujka, u 11:45 na Drugom, u sklopu Krimi matineje.  

Godina je 1957. Tada je premijer Harold MacMillan britanskom narodu rekao da im nikad nije bilo tako dobro, no mnogi stanovnici Grantchestera s njim nisu suglasni. Will Davenport snašao se u ulozi župnika Grantchestera i drži propovijedi pred punom crkvom. Njegov najbolji prijatelj inspektor Geordie Keating naviknuo se na to da je njegova supruga Cathy posvećena poslu. Manje-više. Gđa C. veselo spaja ulogu domaćice župnog dvora i imućne udane žene, a nakon putovanja u Marakeš čak je i Leonard uspio naći sreću s Danielom.  

Galerija
Subota, 25. ožujka na Drugom , Foto: Grantchester  /5. sezona serije
Subota, 25. ožujka na Drugom  , Foto: Grantchester  /5. sezona serije

Čini se kao da se život u Grantchesteru vratio u idilu, metaforični rajski vrt. Will vjeruje da se svatko može približiti svom osobnom raju dobrim djelima i proaktivnim stavom. Ali, kao što Geordie zna, problemi uvijek nalaze put, a svaki raj ima svoje zmije.

Od nesreće studentice na jednom od ženskih koledža, gaženja pješaka koje ih vodi u tajni vrt, ubojstva u kinu, smrti na suđenju za krijumčarenje droge do opasno stroga samostana - Willova vjera biti će stalno na kušnji dok uz Geordieja susreće podsjetnike da u njihovom malom kutu Cambridgeshirea vreba tama...  

Subota, 25. ožujka na Drugom

Subota, 25. ožujka na Drugom

Foto: Grantchester / 5. sezona serije

U prvoj epizodi, kad studenticu ženskog koledža nađu mrtvu, Will i Geordie moraju se ubaciti u mračni svijet sveučilišne politike i studentskih pijanki kako bi našli ubojicu.

U seriji glume Robson Green (Geordie Keating), Tom Brittney (Will Davenport), Al Weaver (Leonard Finch), Tessa Peake-Jones (gđa Chapman), Kacey Ainsworth (Cathy Keating), Nick Brimble (Jack Chapman), Oliver Dimsdale (Daniel Marlowe), Lauren Carse (Ellie Harding), Jemma Redgrave (Amelia), Ross Boatman (Vic), Paula Wilcox (Diana). Odabrala ju je Martina Rajšek.

Produkcija: Kudos i Masterpiece za ITV  

Galerija
Subota, 25. ožujka na Drugom  , Foto: Grantchester   /5. sezona serije
Subota, 25. ožujka na Drugom  , Foto: Grantchester  /5. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!