Gruntovčani: Babica su nakanili hmreti

11.01.2022.

19:52

Autor: HRT

Subota, 22. siječnja na Prvom

Subota, 22. siječnja na Prvom

Foto: Gruntovčani / serija

U subotu 22. siječnja na Prvom programu u 18 sati prikazujemo treći nastavak antologijske dramske serije Gruntovčani (1975.) scenarista Mladena Kerstnera.

U Gruntovcu se ukida školska nastava te škola ostaje prazna i neiskorištena. Javljaju se interesenti: mladi bi da se tu izgradi nogometno igralište, Cinober bi otvorio unosnu krčmu (u koju bi upregao Dudeka), dok Presvetli sanja o groblju koje Gruntovec nema već pokojnike pokapa u obližnjem Hrastovcu. 

video thumb

Kao kruna pomame oko diobe i budućnosti školskoga prostora i imanja pročuje se da Babica, starica koja živi kod Katalenićevih, umire. Sada se Presvetli i Cinober, iako dosad zavađeni, udružuju i kuju novi plan u kojem je središnja osoba Babica.  Uključnom trenutku Babica "oživi", to jest "predomisli se": sama priznaje da je bolje da nitko i nigdje ne umire. A time onda padaju u vodu i svi pokrenuti nečisti poslovi.

Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Uloge tumače  Martin Sagner, Smiljka Bencet, Zvonko Ferenčić, Mladen Šerment, Eugen Franjković, Drago Meštrović, Marija Geml, Franjo Majetić, Joža Šeb.

Režija Krešo Golik, a scenografija Željko Senečić

Antologijska serija nalazi se i u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!