Hotel Portofino

12.09.2023.

07:55

Autor: HRT

Drugu sezonu popularne dramske serije Hotel Portofino, o britanskoj obitelji koja 1920-ih posjeduje i upravlja hotelom za bogate klijente na čarobnoj talijanskoj rivijeri, prikazujemo od subote, 23. rujna na HTV1. Kao i prva sezona, nastavak britanske serije sniman je u Hrvatskoj, u Zagrebu te u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Ekipa je 11 dana snimala u Zagrebu, u Preporodnoj dvorani (HAZU), u Hrvatskom institutu za povijest na Gornjem gradu te u Muzeju za umjetnost i obrt. Među ostalim su lokacijama Matulji, Grožnjan, Belaj i Rijeka. Uz nastavak suradnje s glavnim glumačkim ansamblom, priča druge sezone donosi i nove likove, a među njima je i hrvatski glumac Marko Braić.

Subota, 23. rujna na Prvom

Subota, 23. rujna na Prvom

Foto: Hotel Portofino / 2. sezona serije

U ovoj sezoni ljeto je 1927. godine. Bella Ainsworth svoju znatnu energiju još posvećuje Hotelu Portofino koji je prerastao dječje bolesti i procvao. Na Bellino olakšanje njezin beskorisni muž Cecil nije viđen otkad je otišao u Englesku na kraju prethodnog ljeta, ali ona je i tužna jer joj nema ni sina Luciana koji se skrasio u Londonu sa svojom novom suprugom Rose.

Na početku spomenute sezone Bella se veseli Lucianovu dolasku na odmor i prilici da s njim razgovara o planovima da prostorije u podrumu preuredi u kupelj, ali zabrinuta je za njegov brak jer Rose neće doputovati s njim.

Subota, 23. rujna na Prvom

Subota, 23. rujna na Prvom

Foto: Hotel Portofino / 2. sezona serije

Prvu epizodu dramske serije Hotel Portofino emitiramo u subotu, 23. rujna na Prvom u 17:10. U njoj projekt izgradnje kupelji u podrumu prelazi budžet. Dok Bella strepi od anonimne inspekcije, iznenadi je neočekivan i neželjen povratak bliske osobe.

Subota, 23. rujna na Prvom

Subota, 23. rujna na Prvom

Foto: Hotel Portofino / 2. sezona serije

U drugoj sezoni i naš glumac Marko Braić


Uz snimanje na atraktivnim hrvatskim lokacijama i nastavak suradnje s glavnim castom (Natasha McElhone, Mark Umbers, Olivia Morris, Oliver Dench, Louisa Binder, Claude Scott-Mitchell, Elizabeth Carling, Pasquale EspositoLucy Akhurst) produkcija druge sezone serije Hotel Portofino uvela je u priču i neke nove likove, pa se tako u ulozi Brune pojavljuje poznati hrvatski glumac, miljenik tv publike, finalista 10. sezone popularnog showa HRT-a Zvijezde pjevaju - Marko Braić.

Marko Braić

Marko Braić

Foto: privatna arhiva / -

Za suradnju na seriji Hotel Portofino i svoj lik Brune Marko kaže: - Bruno je jedan simpatičan Talijan koji puno radi kako bi zaradio za osnovne potrepštine. Šegrt je svog šefa Salvatorea kojega glumi riječki glumac Bruno Nacinovich. Nađe se tu i Paola, djevojka u koju se Bruno zaljubi, a koju igra predivna glumica Carolina Gonnelli. Divno je biti dijelom ovakve jedne tv produkcije, snimati na predivnim lokacijama Opatije i Lovrana i doživjeti iskustvo glumačke sinergije sa toliko kolega iz Engleske. Posebno me veseli što smo ovo ljeto već snimili i treću sezonu tako da gledatelji i dogodine mogu očekivati nove Portofino dogodovštine.

Autor i scenarist serije je Matt Baker, a redatelj Adam Wimpenny.

Trodijelnu britansku dramsku seriju odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!