Inspektor George Gently

15.03.2023.

14:33

Autor: HRT

Četvrtak, 16. ožujka na Drugom

Četvrtak, 16. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / 2. sezona serije

Početkom 60-ih englesko društvo na rubu je velikih promjena: homoseksualnost, pobačaj, pa čak i propisivanje kontracepcijskih pilula neudanim ženama ilegalni su, a kazna vješanjem još je uvijek određena zakonom. No počinju se otvarati prvi striptiz-klubovi, tinejdžeri, droga i Beatlesi su iza ugla... Treću epizodu druge sezone serije Inspektor George Gently prikazujemo u četvrtak, 16. ožujka na Drugom programu u 14:30.

Četvrtak, 16. oožujka na Drugom

Četvrtak, 16. oožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / 2. sezona serije

Gently i Bacchus istražuju podrijetlo pošiljke ukradenih putovnica. U slučaju dolazi do iznenadanog preokreta kada mladu ženu, zaposlenicu ureda za izdavanje putovnica, pronađu mrtvu na obali.

Maggie Alderton silovana je i zadavljena, a njezin sin mulat ostavljen da se gotovo do smrti smrzne u košari pored mrtvoga majčinog tijela. U razgovorima s Maggieinim kolegama i obitelji Gently i Bacchus doznaju za Maggieinu navodnu vezu s nepoznatim Arapinom, za kojeg se vjeruje da je djetetov otac.

Njezina je obitelj već bila razočarana što je rodila neudana, ali kad su doznali za oca, od gađenja su je razbaštinili. U vrijeme rođenja njezina sina Maggie je hodala sa simpatijom iz djetinjstva Jimmyjem Cochranom. 

Četvrtak, 16. ožujka na Drugom

Četvrtak, 16. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / 2. sezona serije

Tvrdila je da je on djetetov otac, a Gently otkriva da je Jimmyjevo srce slomljeno u trenutku kad je posumnjao da to nije istina. Jimmy je vođa lokalne bande i Gently ga sumnjiči za prijevaru s putovnicama.

Istraga odvodi Gentlyja i Bacchusa u podzemni svijet teritorijalnih bandi, u kojem se asimilirani arapski članovi bande Hamed i Rand suprotstavljaju Jimmyjevoj bandi oko monopola nad biznisom s putovnicama. 

Uloge tumače Martin Shaw (George Gently), Lee Ingleby (John Bacchus), Simon Hubbard, Tony Rohr, Melanie Clark Pulen.

Autor je Peter Flannery, a seriju INSPECTOR GEORGE GENTLY 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!