12:52 / 07.05.2022.

Autor: HRT

Jadnici

Nedjelja, 22. svibnja na Drugom

Nedjelja, 22. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

U nedjelju, 22. svibnja na Drugom programu u 21:55 emitiramo treći nastavak dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom.

Izmučenog Jeana Valjeana Javert i savjest prisile da otkrije svoj pravi identitet. Uhićen je, a Javert vjeruje da ga je ovaj put zauvijek sredio. Valjean bježi čuvarima i u ambulanti pronalazi Fantine.

Valjean joj se zaklinje da će naći njezinu kćer Cosette prije nego što ga opet zatvore. Odlazi u Montfermeil kako bi pronašao Cosette i uspijeva je odvesti od okrutnih Thénardiera.

Bježe u Pariz gdje započinju nov život, ali Valjean je vječno zabrinut da bi ih mogli otkriti. Javert, koji je sada policajac u Parizu, načuje za nestalu djevojku iz Montfermeila i krene to istražiti.

Suočen sa Javertom, Thénardier nehotice ugrozi svoju obitelj. Javerta tragovi vode natrag u Pariz. Kad dobije nove informacije, vjeruje da je blizu još jedne prilike da uništi neuhvatljivog Valjeana.

U seriji LES MISÉRABLES glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman. Redatelj je Tom Shankland, a seriju je adaptirao Andrew Davies

Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!